3 januari - naar de Immigración en nog eens La Boca

Het fotograferen van banken en andere officiële kantoren leek ons geen goed idee.

Dus geen foto's van de sessie die de eerste helft van vandaag in beslag nam en uit drie delen bestond.
1. Bezoek aan de eerste bank die we tegenkwamen en ons niet al te druk leek, om geld te wisselen.
2. Bezoek aan de Banco de Crédito y Comercio, de enige bank waar we zegeltjes konden kopen à 25 CUC per te verlengen visum. Kostte amper twee uur wachten in de rij. Wat nog leuke gesprekjes met Cubanen opleverde.
Zegeltjes? Ja, die waren nodig voor deel
3. Bezoek aan het Oficio de Immigración. Want we moesten onze visa verlengen en hadden besloten dat niet op het allerlaatst in Habana te doen. Kostte een uur wachten, want dit kantoor bleek ook andere officiële handelingen te doen, zoals geboorte-aangiftes.
Het verlengen zelf ging wonderwel soepel. Zegeltjes overhandigen, vereiste documenten overhandigen, zijnde in het Engels opgestelde verklaringen van reis- en zorgverzekeringen, de oude visa overhandigen, we kregen na enkele administratieve handelingen van de wat vermoeid ogende maar vriendelijke dame twee officiële plakkertjes erop, en klaar was kees. En dat bijna twintig minuten ná de officiële sluitingstijd, wat wij heel fideel vonden van de beambten.
Tip: nóóit boos worden, blijf opgewekt - en blijf opgewekt en al, met mooie glimlach, staan bij het bureau van de juffrouw die de afspraakjes regelt. (En ons aanvankelijk verzekerde dat het heel twijfelachtig was of we nog voor sluitingstijd aan de beurt waren.)

Toen was het tijd voor een bad in zee en heerlijke kreeft en piña colada bij Grill Caribe. En weer in zee.

 



 

We keerden via La Boca terug naar Trinidad, leverden onze fietsen in, dineerden bij Monte y Mar, met dakterras, en dansten & luisterden nog even bij Casa de la Trova, die we van alle salsatentjes in Trinidad de beste vonden.