14 december - eerste verkenning van Habana

Ja, daar zijn we dan. Toch makkelijk, zo'n reisgids. Vooral als het mapje met voorbereidingen (stadskaartje, tips, e.d.) zoek lijkt. (Duikt later toch op, al te goed opgeborgen...)

 

Links is de grote San Cristobal-begraafplaats te zien. Die heeft ook een 'Calle C', zodat Maps.me ons aanvankelijk op het verkeerde been zette toen we op weg gingen naar ons eerste afspraakje in Cuba.

 

Als eerste verkenning gaan we onze eigen wijk in, Vedado, met hulp van reisgids en maps.me, dat Cuba uitstekend in kaart heeft gebracht. Offline te raadplegen, juist in Cuba heel handig.

Rond ons appartement ziet het er (o.a.) zó uit:

 

En dan volgen hier wat beelden van Vedado. We zien het uitgebreid want we maken nogal een omweg naar ons afspraakje. De oude auto's trokken natuurlijk de aandacht.

 


 

 

 

 

 

   



Hier in de buurt woont Ton Haas, een ontwerper die zijn domicilie in Habana heeft. We zouden wat dingetjes voor hem meenemen, een slijpschijfje e.d., maar dat mislukte. (Het spul vonden we bij terugkomst in de post...) Maar evengoed zijn we welkom op de koffie. Hij vertelt ons interessante dingen over Cuba.


 

 Let op de haan.

Lunch in Habana Blues (genoemd naar de gelijknamige film). Lekker, en met live muziek, maar brr, airco.

 


En door.

 

... met natuurlijk aandacht voor de oude auto's, we zijn er per slot nog maar net, en voor ons onbekende vogels.



En we kunnen het niet laten om alle spandoeken rond het Instituto Cubano de Amistad con los Pueblos te fotograferen. Op zich al van museale waarde.

 

 

 


 

 

En door naar zee.




 

 

Hieronder de monumentale ingang van het Hotel Nacional, met zo'n roze open slee, te huur om in rondgereden te worden. (Niet gedaan.)

 

 


De kamers zijn er schrikbarend duur, reken op 200 euro of meer per nacht.
In de tuin van dat hotel is het goed toeven. Een uitgelezen plek voor feesten en trouwerijen.

 

 

 



Geen welvaart in Cuba? Eh...